Wang

Hangzhou, 2011 – 2012
Cultural buildings
Competition

In the course of their work at the Civic Center in Hangzhou, schneider+schumacher have also designed the landscaping of the surrounding park. The Wang building (Wang means king in Chinese) lies in an area surrounded by a network of waterways. The building houses cultural facilities for the adjacent metropolis, spread over four floors. Of particular interest is its location on the "Jade Emperor Hill", one of the more prominent elevated areas of the region. In the course of the building work, topsoil will first be removed and, after completion of the structural work, re-distributed over the building and then planted.

Involved s+s unitsAS

Technical details:

Client: City of Hangzhou / Hangzhou Qianjiang Economic Development District Committee
Typology: Cultural buildings
Gross floor area: 9,000 m²
Project architect: Joachim Wendt
Project manager: Joachim Wendt, Gordan Dubokovic, Nan Wang, Edwin Heimberg
Procurement documentation: Competition
Service phases (HOAI): 1-4
download project PDFadd project to watchlist
share project:
previous Projectnext Project