Back

Recognition award for schneider+schumacher

10.02.2022 - Notes

The design by schneider+schumacher received a recognition award in the competition to design a new purpose-built building for Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (public transport company) in Mannheim. The project comprises a U-shaped building – with a four-storey plinth plus a further stepped-back floor for the operations control centre – built over an underground car park.

The main entrance of the building is located in the four-storey atrium. Adjacent are a staff restaurant, plus central conference rooms and meeting areas. Upper floors house training and administrative areas. The loadbearing structure consists of a reinforced concrete frame made out of semi-prefabricated components.

The building’s striking appearance comes from its printed glazed façade, which offers additional thermal protection in summer. Some areas of the storey-high façade elements are printed in white on the exterior. When these are overlaid with corresponding printed areas on the inner glazing, fascinating alternating translucency and reflections are generated.

Share news:
nächste News