Pottery Workshop

Stade, 1992 – 1993
Industrial buildings

The triangular shape of the pottery workshop was derived by the existing site boundaries. The structure is made of a simple, low cost timber construction, supported by concrete piles. Along the perimeter of the site, a shelf-like masonry wall creates an exhibition space to display the products. Two furnaces, a small kitchen and a toilet are accommodated inside the central masonry core.

Except for the display-shelf-wall, all façades are fully glazed from floor to ceiling. A large polycarbonate sliding door opens up the building to the garden and at the same time acts as a daylight filter for the actual work place itself.

Involved s+s unitsA

Technical details:

Typology: Industrial buildings
Project architect: Till Schneider, Michael Schumacher
Project manager: Karen Ehlers
Procurement documentation: Private
Service phases (HOAI): 1-9
download project PDFadd project to watchlist
share project:
previous Projectnext Project